Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Sin City (2005)


Directors: Frank Miller,Robert Rodriguez,Quentin Tarantino (special guest)
Writer: Frank Miller (graphics novel)
Actors: Bruce Willis,Mickey Rourke,Benicio Del Toro,Jessica Alba,Devon Aoki,Alexis Bledel

Βαθμολογία: 3,5/5
H πλοκή της Sin City βασίζεται στις τρεις από τις εφτά ιστορίες του ομώνυμου κόμικ του Frank Miller.Πρόκειται για μια πόλη που βασιλεύει η διαφθορά και η απόλυτη ασυδοσία.Ένας έντιμος αστυνομικός, την τελευταία μέρα της συνταξιοδοτησής του,καταφέρνει να σώσει ένα 11χρονο κοριτσάκι από τον παιδεραστή Roark Junior.Μετά από πολλά χρόνια στην απομόνωση βγαίνει με σκοπό να βρει το κοριτσάκι που είχε σώσει.Ο Mάρβ,ένα ρεμάλι της κοινωνίας με κτηνώδη ένστικτα,προσπαθεί να βρει το δολοφόνο της μοναδικής κοπέλας που αγάπησε,μιας πόρνης με το όνομα Γκόλντι.Ο Ντουάιτ θα προσπαθήσει να σώσει τις φίλες του από ένα μοιραίο λάθος βάζοντας τα με την αστυνομία.Τρείς ιστορίες για τρεις φιγούρες,αρκετά ''σκληρά καρύδια",που δεν παίρνουν το φόβο και το θάνατο πολύ στα σοβαρά.
Η ταινία είναι εξολοκλήρου σκηνοθετημένη με μια Sony HDC-950 ψηφιακή κάμερα.Έχει έντονη δράση και καταδίωξη.Οι σφαγές και το αίμα στους δρόμους κυριαρχούν,αυτό έλειπε να απουσιάζουν από ταινία που βάζει το χεράκι του ο Tarantino!Eιναί αρκετά ρεαλιστική η απόδοση-μεταφορά των ηρωών του κομικ στην οθόνη,πράγμα που σημαίνει οτι έγινε εξαιρετική δουλειά από τους ανθρώπους που
έστηναν στους υπολογιστές τα γραφικά(μιας και λίγα είναι τα πράγματα τα οποία δεν προστέθηκαν ψηφιακά,όπως ένα αυτοκίνητο,το μπαρ,μια κουζίνα και το νοσοκομείο στον επίλογο)।Κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και διέγειρε την περιέργεια για το πως θα είναι η πραγματική απεικόνιση των ιστοριών στο χαρτί (για την καλύτερη ενημέρωση:oι ιστορίες που βασίστηκε η ταινία από το κόμικ είναι: The Hard Goodbye, The Big Fat Kill, That Yellow Bastard ενώ η πρώτη σκηνή είναι από το The Customer is Always Right)

1 σχόλιο:

  1. Απο τις πολύ καλές μεταφορές comics στη μεγάλη οθόνη (κι απο τα πολύ καλά comics). Το επόμενο (όχι που δε θα έβγαινε) είναι προγραμματισμένο για το 2011. Ελπίζω να κρατήσουν το ίδιο cast, γιατί σπέρνει ! Deadly little Miho !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;