Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Coraline (2009)

Director : Henry Selick
Writer (Novel) : Neil Gaiman
Screenplay : Henry Selick
Cast (voices) : Dakota Fanning, Teri Hatcher, Robert Bailey Jr., Keith David

Αξιολόγηση: 3.5/5

Η Coraline Jones βρίσκει μία μικρή κλειδωμένη πόρτα στο σπίτι όπου μετακόμισε πρόσφατα με τους γονείς της. Ανοίγοντάς την, περνάει μέσα απο έναν στενό διάδρομο σε μια παράλληλη πραγματικότητα, όπου τα πάντα είναι σχεδόν ίδια με τον αληθινό κόσμο, αλλά πιο συναρπαστικά. Στον κόσμο αυτό, οι γονείς της ασχολούνται μαζί της, οι γάτες μιλάνε, και κάθε μέρα είναι σαν γιορτή. Όμως, όπως πολύ σύντομα θα ανακαλύψει το μικρό κορίτσι, ο μαγικός αυτός κήπος κρύβει ένα πολύ επικίνδυνο μυστικό. Ξαφνικά, θα νοσταλγήσει την παλιά της ζωή, η οποία δεν της φαίνεται τόσο βαρετή τελικά.


Μία πολύ καλή μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της best seller νουβέλας του Neil Gaiman, και σκηνοθετημένη απο το σκηνοθέτη του "Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη" (ο Tim Burton είχε κάνει μόνο την παραγωγή), η ταινία έχει φτιαχτεί με την τεχνική του stop-motion animation. Ωραία σκοτεινή ατμόσφαιρα, περίτεχνα σκηνικά, καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες, και σωστή σκηνοθεσία για το είδος (αν και με πολλά κοινά στοιχεία με τον "Εφιάλτη"), το Coraline είναι μια ταινία που δε θα σας απογοητεύσει, και μάλιστα μπορεί να σας ενθουσιάσει, αν είστε απο αυτούς που τους αρέσουν ακόμα τα παραμύθια. 

2 σχόλια:

  1. Βρήκα πολύ "γαλλική" την ταινία και είπα να την δω. Ενθουσιάστηκα στην αρχή. Τα CGI είναι φοβερά, ιδικά στα πρώτα λεπτά. Η δουλειά του stop-motion πολύ καλή και σε συνοχή με τα επιπρόσθετα γραφικά. Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά η ροή δε μου άρεσε. Θύμιζε πολύ Tim Burton, αν και ο ίδιος δεν είχε ανάμειξη στη δημιουργία της. Μόνο ατμόσφαιρα και στα άλλα μείον... Θα προτιμούσα τη μετάβαση στον "2ο κόσμο" πιο ριζοσπαστική. Χάθηκε μια ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας πραγματικός εφιάλτης! Βαρετές οι σφήνες με τις σκηνές από το τσίρκο και τις δυο γειτόνισσες αλλά απολαυστικός ο χαρακτήρας της Other Mother! Περίεργο sountrack που ανέβασε μαζί με τα γραφικά μια μέτρια υπόθεση. 3/5 για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε φίλε ! Τόσο θάψιμο για να κατεβάσεις το βαθμό κατά 0.5 ?
    Κάθε άποψη είναι δεκτή φυσικά στο play that film, αλλά η δική σου (επειδή σε ξέρω) είναι λάθος !
    Κόψε κάτι (αν είναι να κόψεις) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;