Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Slumdog Millionaire (2008)

Director : Danny Boyle, Loveleen Tandan
Novel : Vikas Swarup
Screenplay : Simon Beaufoy
Cast : Dev Patel, Madhur Mittal, Freida Pinto, Anil Kapoor

Αξιολόγηση : 1.5/5

Ένας νεαρός ινδός, ο Jamal Malik, παίρνει μέρος στο τηλεπαιχνίδι "Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος ?", και ξεπερνάει κάθε προσδοκία, αλλά συλλαμβάνεται και ανακρίνεται με την κατηγορία της εξαπάτησης. Έτσι, παρακολουθούμε την εξιστόρηση στους αστυνομικούς της παιδικής του ηλικίας στις φτωχογειτονιές της Βομβάης μαζί με τον αδερφό του Salim και την απωθημένη του αγάπη, τη Latika, ιστορία μέσω της οποίας αποδεικνύεται οτι πράγματι γνώριζε τις απαντήσεις και δεν έκλεψε.

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και "φορτωμένο" με 8 χρυσά αγαλματίδια της Ακαδημίας, το Slumdog Millionaire είναι μια υπερτιμημένη και φλύαρη αηδία (καλά, είναι γνωστό οτι ο θείος Oscar κοιμάται εδώ και χρόνια - ο Τιτανικός [ μπλιαχ! ] πήρε 11 αν θυμάστε). Στην αρχή όλα καλά, με το βιντεοκλιπίστικο μοντάζ και το ωραίο μουσικό κομμάτι να είναι, όμως, άκρως παραπλανητικά σε σχέση με την τραγική συνέχεια. Πιο βαρετό κι απο δασκάλα των θρησκευτικών, πιο μελό κι απο μονόλογο της Μάρθας Βούρτση, πιο προβλέψιμο κι απο την αλφαβήτα, πιο κίτς κι απο εξώγαμο του Γιάννη Γαλάτη με την Άντζελα Δημητρίου. Hollywood meets Bollywood, meets Καρναβάλι-wood και πάει λέγοντας...

Slumdog Millionaire trailer
η ταινία στο imdb


1 σχόλιο:

  1. Eίχα διαβάσει την ανάρτηση σου και έτυχε πρόσφατα να τη δω.Ομολογώ οτι τα πρώτα λεπτα η πλοκή και η σκηνοθεσια με παρέσυρε σε μονοπάτια θαυμασμού!!!Αλλά όλα αυτά κράτησαν λίγο,η παρακμή πήρε τη θέση της!!Τουλάχιστον μέσα σε όλη αυτή τη μαλακία τονίζεται με πολλά πλάνα η φτώχεια των ανθρώπων εκεί και το χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο!

    Τhe Ba$$man

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;