Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Βασιλιάς (2002)

Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός
Σενάριο: Νίκος Γραμματικός, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Hθοποιοί: Βαγγέλης Μουρίκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Ζουγανέλης


Βαθμολογία: 3,5/5

Ο Βαγγέλης είναι ένας νέος που αποφυλακίζεται και παίρνει την απόφαση να ξεκόψει από τις παρέες του παρελθόντος। Νέο του σπίτι θα είναι το εγκαταλελειμμένο πατρικό του, στο χωριό του πατέρα του στην Πελοπόννησο। Οι κάτοικοι της περιοχής του υποδέχονται με καχυποψία।Ο μόνος που δείχνει να τον συμπαθεί είναι ο Πέτρος, ο Αστυνόμος της γειτονικής κωμόπολης. Σταδιακά όμως, ο Βαγγέλης εντάσσεται στην τοπική κοινωνία, έως τη στιγμή που φτάνει η Μαρία η γυναίκα της ζωής του. Από τη στιγμή αυτή τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία।Εξαιρετικές,ανατριχιαστικές ερμηνείες που απογειώνουν στα ύψη την αδρεναλίνη।O Βαγγέλης Μουρίκης και ο Μηνάς Χατζησάββας είναι δυο από τους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής μας।Η ταινία σκληρή,ωμή απεικονίζει με όλο το μεγαλείο τη σήψη της σημερινής κοινωνίας και στιγματίζει τη ρατσιστική πουριτανιστική νοοτροπία της Ελληνικής επαρχίας।Πολύ καλός και ο Ζουγανέλης,που επιτέλους απέδειξε οτι μπορεί να δώσει πράγματα,αποφεύγοντας,έστω και για λίγο,το ρόλο του 'σαχλού.Τη μουσική της υπογράφει ο Θ।Παπακωνσταντίνου।(Κερασάκι!!!!η ηλεκτρική κιθάρα προκαλεί έντονα συναισθήματα,κάτι ανάλογο με Neil Young.
Trailer της ταινίας

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλό ! Ο Μουρίκης αποκάλυψη (πρεζάκι με τα ούλα του !). Και όχι το κλασσικό που λένε "Για ελληνικό, καλό". Πολύ καλό γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pos mporoume na mathoume to komati pou akougete me tin kithara xoris logia sti skini opou maxeroni pos legete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μπορώ να πώ οτι θυμάμαι τη μουσική στη συγκεκριμένη σκηνή, πάντως το soundtrack είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ελπίζω να το βρείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιστευω ειναι μια απο τις καλυτερες ελληνικες ταινιες στα ετοι: 2000-2011

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;