Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Alien (1979)


Director: Ridley Scott
Actors: Tom Skerritt,Sigourney Weaver,Veronica Cartwright
Writers: Dan o Bannon,Ronald Shusett

Βαθμολογία: 4/5


Το '' Nostromo'' ,εμπορικό διαστημόπλοιο ρυμούλκησης επιστρέφει στη Γη.Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ύστερα από σήμα S.O.S,από ένα άλλο πλήρωμα που έχει προσαράξει σε ένα κοντινό πλανήτη,ένα άγνωστο πλάσμα προσκολλάται στο πρόσωπο μέλους του πληρώματος και μεταφέρεται στο σκάφος για εξετάσεις.Αρχίζει ένα ταξίδι καταδίωξης και εντοπισμού του πλάσματος,που προκαλεί αρκετές αναταραχές.

H ταινία την χρονιά που προβάλλεται κερδίζει Όσκαρ Οπτικών Εφέ,Saturn Awards για Καλύτερη Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας,καλύτερης σκηνοθεσίας για το Scott, και καλύτερος δεύτερος γυναικείος ρόλος για τη Cartwright,η οποία παίζει τόσο καλά που ο ρόλος της θα αλλάξει την υπόσταση των γυναικών ηρωίδων στο μέλλον.Ταινία ορόσημο στο είδος επιστημονικής φαντασίας।Ειδικά εφέ δημιουργούν μια κατάσταση ψυχεδέλειας στο σύμπαν και ο σχεδιασμός του Alien από τον Ελβετό καλλιτέχνη H.R. Giger είναι τόση πετυχημένη που χρειάζεσαι ''καινούργιο'' σωβρακάκι,κάθε φορά που κάνει την εμφάνιση του.Έντονες σκηνές κλειστοφοβίας βάζουν την πινελιά τους και απογειώνουν τη σκηνοθεσία.

Η.R.Giger Official Website
Trailer της ταινίας




1 σχόλιο:

  1. Τί να πεί κανείς για το κορυφαίο sci-fi horror film όλων των εποχών ? Εγώ το είχα δεί αρκετά μικρός, και μετά τρόμαζα όταν έβλεπα τη μασέλα του παππού μου (έχει σχέση αν το σκεφτείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;