Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Anatomy of a murder (1959)

Director : Otto Preminger
Writer : John D.Voelker (novel)

Screenplay : Wendell Mayes
Cast : James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara, Arthur O'Connell

Αξιολόγηση : 4/5

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ένας αξιωματικός του στρατού σκοτώνει έναν μπάρμαν, ο οποίος είχε βιάσει τη γυναίκα του. Την υπεράσπιση του στρατιωτικού αναλαμβάνει ένας μικροδικηγόρος της περιοχής. Ο πελάτης του επικαλείται προσωρινή παράνοια, μα στην πορεία της δίκης θα έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία που θα περιπλέξουν την υπόθεση, και θα αφήσουν το δικηγόρο πιο μπερδεμένο και δύσπιστο απο πρίν. 

Ένα συναρπαστικό δικαστικό δράμα, απο τα πρώτα και καλύτερα του είδους, αποτυπώνει απο πολύ κοντά και πολύ έντονα το χρονικό μιας ενδιαφέρουσας δίκης. Δυνατές ερμηνείες απο όλο το cast, πολύ καλή ανάπτυξη των χαρακτήρων και γενικά στιβαρή σκηνοθεσία απο τον αυστριακό Otto Preminger στην καλύτερή του ταινία, και ατμοσφαιρικό soundtrack απο τον Duke Ellington. Αν είστε λάτρεις του παλιού κινηματογράφου και δε σας φοβίζουν τα 160 λεπτά που διαρκεί η ταινία, δείτε την ανεπιφύλακτα.

Anatomy of a murder trailer
η ταινία στο imdb

1 σχόλιο:

  1. Πολυ αγαπημενη μου ταινια, απ' τα καλυτερα δικαστικα ever. Ο Πρεμινγκερ πρωτοπορος και απιστευτα ανατρεπτικος, ο Στιουαρτ μεγαλουργει και η jazz μουσικη του Duke Ellington υπεροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;