Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Event Horizon (1997)

Director : Paul W.S. Anderson
Writer : Philip Eisner
Cast : Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan, Joely Richardson

Αξιολόγηση : 3/5

Βρισκόμαστε στο έτος 2047. Το διαστημικό σκάφος "Event Horizon" εμφανίζεται ξαφνικά, μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του 7 χρόνια πρίν, με όλο του το πλήρωμα, σε μία πειραματική αποστολή για ταξίδια με ταχύτητα ανώτερη απο αυτή του φωτός, στα όρια του ηλιακού μας συστήματος. Το σκάφος "Lewis and Clark" στέλνεται για να ανακαλύψει τί συνέβη, και να περισυλλέξει τυχόν επιζώντες. Επιζώντες δε φαίνεται να υπάρχουν, αλλά υπάρχει κάτι άλλο εκεί μέσα...

Μία σκοτεινή ταινία επιστημονικής φαντασίας, με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου, υποτιμημένη κατά τη γνώμη μου,
κυρίως λόγω των υπόλοιπων υπερ-τραγικών και σιχαμερών αθλιοτήτων που έχει γυρίσει ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης (ενδεικτικά αναφέρω τα Alien vs. Predator και Mortal Kombat). Κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, επαρκείς ερμηνείες, τουλάχιστον απο τα δύο μεγάλα ονόματα, ωραία οπτικά εφέ, και μία σκηνοθεσία που ξέρει να κρατάει την αγωνία και το ενδιαφέρον. Η πλοκή λίγο μπερδεύει, χωρίς λόγο, στην αρχή, αλλά στη συνέχεια αυτό διορθώνεται, και η ταινία κυλάει αρκετά ευχάριστα. ΟΚ, μην περιμένετε το νέο Alien, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο ...Ex Inferis... !

Event Horizon trailer
η ταινία στο imdb


2 σχόλια:

  1. Τη πρώτη φορά που την είδα τα έκανα πάνω μου. Η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά σε ρουφάνε! Πολύ καλή δομή και γυρισμένη ολόκληρη στο UK. Οι Laurence Fishburne και Sam Neill φοβεροί στους ρόλους τους. Δυστυχώς η κόπια που επιβίωσε είναι πετσοκομμένη!
    Θεωρώ πως είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στο Alien, τα οποίο παρεμπιπτόντως μόλις τα πήρα σε Special Edition - Theatrical Version... KAI τα 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στο Alien (μεγάλη κουβέντα αυτή), αλλά είναι αρκετά καλό, σε ένα είδος που πάει να εκλείψει (έχουμε καιρό να δούμε καλό διαστημικό sci-fi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;