Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

LÉON (1994)

Director : Luc Besson
Writer :
Luc Besson
Cast : Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman, Danny Aiello

Αξιολόγηση : 4/5
 
Η ιστορία του Léon, ενός φιλήσυχου Ιταλού εκτελεστή (ή "καθαριστή" όπως του αρέσει να αυτο-αποκαλείται), ο οποίος αναλαμβάνει απρόθυμα την κηδεμονία ενός 12χρονου κοριτσιού, της Mathilda, η οικογένεια του οποίου σκοτώθηκε απο διεφθαρμένους αστυνομικούς. Μεταξύ του ανορθόδοξου ζευγαριού θα αναπτυχθεί μία παράξενη σχέση με διάχυτη την ερωτική ένταση. Η Mathilda καθαρίζει, μαγειρεύει και διδάσκει γραφή και ανάγνωση στον Léon, και αυτός της μαθαίνει τα μυστικά του επαγγέλματός του, για να εκδικηθεί το θάνατο της οικογένειάς της. Το ζευγάρι όμως θα προσελκύσει την προσοχή του χειρότερου διεφθαρμένου, ναρκομανούς καθάρματος της αστυνομίας (ο Gary Oldman σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του), κι εκεί θα αρχίσει η δράση...

Ο Luc Besson μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ήσυχη πλευρά των πληρωμένων δολοφόνων, την τρυφερότητα που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και στο πιο αταίριαστο ζευγάρι, και την ανάγκη να έχει κάποιος "ρίζες". Μία πολύ καλή ταινία, με υπέροχες ερμηνείες από όλο το cast, μια σκηνοθεσία που ξέρει να ανεβάζει και να ρίχνει τους τόνους όπου χρειαστεί, και ένα ατμοσφαιρικό soundtrack απο τον Eric Serra. Δείτε την !

Leon: The Professional trailer 
η ταινία στο imdb

5 σχόλια:

  1. Πραγματικά ο Oldman είναι απίστευτος σε αυτή την ταινία!!Νομίζω πως όλα τα λεφτά είναι ο τρόπος που ξεφεύγει ο Γάλλος από το διαμέρισμα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΗ ταινία. Πολύ δυνατές ερμηνείες από Reno και Portman, αλλά θα συμφωνήσω με τον Bullet Ridden στο ότι o Oldman δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του, αν όχι την καλύτερή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός θα μπορούσε να διαφωνήσει άλλωστε για την εκπληκτική ερμηνεία του Oldman. Ηθοποιάρα είναι ο τύπος, αν και λίγο υποτιμημένος, επειδή δε γουστάρει σταριλίκια και μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή ταινία! Εντάξει πέρα από την καταπληκτική ερμηνεία του Όλντμαν (αν και σε κάποια σημεία μου φάνηκε λίγο υπερβολικός) μεγάλο αστέρι η Πόρτμαν που από τέτοια ηλίκα φάνηκε τι πορεία θα είχε...

    4/5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαλλον η καλητερη ταινια του besson.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;