Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Kramer vs. Kramer (1979)

Director:Robert Benton
Writer:Avery Corman(novel),Robert Benton
Actors:Dustin Hoffman,Meryl Streep,Jane Alexander

Bαθμολογία: 3/5
Aδυνατώντας να αντέξει την προσήλωση του άνδρα της στην καριέρα του ως πετυχημένου διαφημιστή,η Τζοάνα Κράμερ αποφασίζει να φύγει από το σπίτι ,αφήνοντας του τη φροντίδα του ανήλικου γιου τους,Μπίλι।Δεκαπέντε μήνες αργότερα,επιστρέφει και ζητά την κηδεμονία του παιδιού.Όταν ο σύζυγος αρνείται ,ξεκινά μια έντονη δικαστική διαμάχη,προκειμένου να της ανατεθεί η επιμέλεια του μικρού.



Η ταινία φεύγει με 5 βραβεία από τα Όσκαρ,ο Χοφμαν δικαιώνεται επιτέλους,αφού του έφευγε κάθε φορά μέσα από τα χέρια,μετά από μια σειρά εξαιρετικές ερμηνείες στο κοντινό τότε παρελθόν।Σκηνοθετικά δεν έιναι και πολύ υπολογίσιμη।Ο Χόφμαν,χωρίς ιδιαίτερους συγκινισιακούς μονολόγους και ερμηνείες,καταφέρνει με το ταλέντο του να δίνει μια τρυφερότητα στο ρόλο του,απογειώνοντας έντονα συναισθηματικά στοιχεία।Αξιοπρεπέστατη για μια ακόμη φορά η ερμηνεία της Στριπ.Το σενάριο αγγίζει καθημερινές πτυχές της ζωής,καταστάσεις που βιώνουμε ή βλέπουμε γύρω μας να υφίστανται,με αποτέλεσμα ο θεατής να ταυτίζεται πιο εύκολα με το εσωτερικό κόσμο του ζευγαριού.


2 σχόλια:

  1. Είχα δει την ταινία μικρή κι ήταν η πρώτη που έβλεπα με την Meryl Streep. Θυμάμαι την είχα μισήσει εξαιτίας του ρόλου της στην ταινία κι έκανα χρόνια να ξεπεράσω αυτό το...μίσος! Αυτό βέβαια φανερώνει πόσο καλή ηθοποιός είναι η γυναίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ταινία. Ταινία χαρακτήρων, και ερμηνειών. Τί αυστηρός άνθρωπος αυτός ο Bullet Ridden. Α, πα πα πα πα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;