Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

The Wolfman (2010)

Director: Joe Johnston
Writers: Andrew Kevin Walker, David Self
Cast: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro, Cristina Contes

Αξιολόγηση: 2/5

O Lawrence Talbot (Benicio Del Toro) επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, πίσω στο πύργο του πατέρα του (Anthony Hopkins). Εκεί προσπαθεί να εξιχνιάσει το θάνατο του αδερφού του. Άγριες επιθέσεις και δολοφονίες ακολουθούν και ο λυκάνθρωπος παίρνει ξανά μορφή.

Remake της κλασσικής ταινίας του ΄41. Ίδιο σενάριο με μικρές αλλαγές. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως μια κακή κόπια της αρχικής όπως συνήθως είναι τα remake. Δεν είναι όμως αφού δε θέλει και πολύ προσπάθεια για να ξεπεράσεις εκείνο το κιτς κατασκεύασμα που αποκάλεσαν τότε ταινία. Το ότι είναι καλύτερη της αρχικής δε σημαίνει βέβαια ότι στέκεται επάξια απέναντι στο μύθο του λυκάνθρωπου. Μηδενικός σεβασμός στον παραπάνω μύθο, δυνατά ονόματα στο cast προς εντυπωσιασμό και μέτρια (το λιγότερο) για την εποχή μας CGI. Επίσης για το καραβάνι των τσιγγάνων βάλανε απλούς Ρουμάνους να μιλάνε Ρουμάνικα αντί για Ρομανί. Και τα δύο με Rom αρχίζουν, άρα είναι το ίδιο ε; Μεγάλα ρεζιλίκια. Wikipedia δεν έχουν εκεί; Δε ξέρω αν θα πρέπει να χαρακτηρισθεί κακή ή απλά αποτυχημένη ως προς το σκοπό της. Αυτό που ξέρω είναι ότι έμεινα άναυδος από το soundtrack. Danny Elfman. O άνθρωπος είναι ο λυκάνθρωπος των OST. Τον σέβομαι, εκτιμώ και θαυμάζω, αλλά αυτή του η δουλειά ήταν τραγική! Υποτίθεται πως ήταν εμπνευσμένο από αυτό του Wojciech Kilar για το Dracula. Λες και θύμιζε σε κάτι το Dracula, αλλά τέλος πάντων. Λόγω αλλαγών και διαφορετικής εξέλιξης του όλου project, η Universal αποφάσισε να αντικαταστήσει το soundtrack αλλά η έλλειψη χρόνου τους έκανε να μείνουν με το ήδη υπάρχον, βγάζοντας προς τα έξω ένα απεχθές ηχητικό αποτέλεσμα. Κρίμα να σπιλώνεται έτσι μια μακροχρόνια καριέρα! Μαχαίρι στη καρδιά ρε Danny.


1 σχόλιο:

  1. Φαινόταν από την αρχή ότι θα ήταν μια μετριότατη ταινία εξαιτίας των πολλών προβλημάτων στην παραγωγή και των συνεχόμενων αναβολών της.

    1,5: Μετριότατη (+)

    0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την είδες και εσύ; Πως σου φάνηκε;